keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Leivontaa

Tänään sain idean leipoa. Piiiitkästä aikaa siis. Pena varmaan luulee, että hetkö se ei oo kotona, niin sen takia täällä sit leivotaan=D
Alettiin Viljon ja Kallen kans tekeen muffinsseja, mutta päädyttiin mokkaruutuihin, kun huomasin, että meillä on tomusokeria kaapissa.
En laittanu mitään koristeita päälle, kun en tykkää semmosista jotka ratisee hampaissa.
Jälkikäteen tuli mieleen, että oishan tuon voinu koristella tämmösilläkin. Voiskin joskus ostaa noita ja laittaa kakkuun, muffissien kuorrutteen päälle tai just mokkaruutuihin.
Aika paljon näköjään muutoinki tullu kaikkia helpottavia leivontatuotteita. Jopa muffinssien päälle tulevaa kuorrutetta löytyy pussissa ja siihen jauheen sekaan lisätään vain neste ja esim. makuaine tai väri ja vatkataan.
Kallen alkoi siinä sit etsiin netistä eri reseptejä ja löysi voisilmäpullareseptin. No mikäänhän ei oo niin hyvää ku kotona leivonttu käntty, joten tehtiin taikina kohoamaan. Miten voikin olla mahdollista, että meillä oli siihenki riittävästi aineksia!?
Siinä ku ooteltiin, että tuo mokkaruutupohja jäähtyy ja taikina kohoaa, niin päätin tehä kaurakeksejä. Ekasta satsista unohtu kananmuna. Huomasin sen, kun olin lätkinyt taikinan jo pellille.
Enpä tiiä mitä ois käyny ilman kananmunaa, kun en oo ennen noita tehnyt, joten pakkohan se oli tehä koko taikina alusta.
Mä en siis keksejä pahemmin syö, mutta testimaistajat ainaski tykkäs.
Myös pulla ja mokkaruudut oli hyviä!

Silmämääräiset ohjeet täältä:
-Mokkaruudut
-Voisilmäpullat
-Kaura"keksit"


Huomenna näitä tarjoillaan sit mun porukoille, kun ovat täällä etelä-Suomessa pikkulomalla ja poikkeevat meillä kahvilla ennenku ajelevat takas kokkolaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kaikki huomioidaan :)