torstai 31. lokakuuta 2013

Poikien koulun joulumyyjäisiin eka satsi valmis

Onneks on vielä kuukaus aikaa.
Alunperin meinasin, että kudon molemmille luokille, eli 1- ja 3-luokkaisten pöytiin lapasia, mutta olkapää ei kyllä anna myöden kutoa.
Just sopivasti sitte mulla hajos oma lompakko tässä ja aattelin, että voisinki tehä myyjäisiin niitä kehyskukkaroita mitä nyt paljon joka paikassa näkyy ja on kyllä näkynyt jo pidemmän aikaa.
Eipä mittään, tilasin muutamia kankaita sekä tietysti niitä kehyksiä.
Juhlava päivä tänään, kun kaivelin ompelukoneen pölyn alta esiin ja tein koevedoksen, että nään miltä summassa piirretty kaava näyttää livenä.
En ollu siis aiemmin noita tehnyt, että aika kunnianhimoista päättää het ommella myyjäisiin =D
Itse ompelussa ei kylläkään ollut mitään erityistä, mutta noiden kehysten kanssa meinas hermo lähtiä.
Ensinhän nuo silitetään, sitten liimataan kehykseen ja liiman kuivutta pihdeillä nipistetään kehys tiukaksi joka kohdasta.
En uskonut muita blogisteja keiltä oppia kävin ottamassa (aika monella on blogissaan ohje näihin), että pitää siis olla oikeasti nahkapala pihtien välissä. Kokeilin laiskana kangassuirua ja ekat kehykset pilalla.
Mietin kuumeisesti mistä tähän hätään nahkaa saan!? Kaikkihan pitää olla ja saada heti valmiiksi!
Penan juhlakenkiä en uskaltanu alkaa leikkomaan, mutta siinä vaatehuoneessa pörrätessä hyllyn reunalta osui silmiin Veikon vanhat tarhatossut. Niks naks vaan ja tossusta pohja irti. Alkoi luonnistumaan pihtien käyttö.
Tosin kaks lompsaa pilasin hosumalla, eli puristamalla kehyksiä kiinni ennenkuin liima oli kuivunut.

Kissa on se koevedos ja sen jätänkin itselle käyttöön. Hieman piti kaavaa muokata tuosta ekasta joten loput ei oo ihan samanmallisia kuin tämä eka. 
Semmosta touhua tänään. Huomista ootellessa, että pääsen jatkamaan urakkaani :)

2 kommenttia:

  1. Saako näitä tilata sulta muutaman? :)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä se onnistuu :)
    Kunhan oon ensin tehnyt tuon poikain joulumyyjäissatsin valmiiksi :) Meinasin tehdä 10 kpl molemmille luokille. Vaikea arvioida paljonko näitä pitäis olla, kun ei tiiä yhtään myyjäisistä, että käykö siellä porukkaa. Molemmat luokat siis kerää luokkaretkeä varten rahaa.
    Mutta juu, kyllä voin tehdä näitä muutamia jos jotakuta kiinnostaa, eilettäin tilasin vielä ihan pienet palat paria uutta puuvillakangastakin ja kuumaliimapistoolin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kaikki huomioidaan :)