lauantai 2. marraskuuta 2013

Kaverisynttärit

Mä kyllä sanon, että mun leipomistaidot on erittäin alkeelliset.
Varsinki jos on kyse täytekakuista. Nyt on juhlat onneks ohi ja kakkukin tuhottu niin, että pohjakerroksesta on n. puolet jäljellä. Olihan se ihan hyvää kakkua.






Kakkupohjat tein tällä ohjeella. Tosin alin pohja on neljän munan pohja, keskimmäiseen ja ylimpään pohjaan tein myöskin neljän munan taikinan, keskimmäiseen menin n. 3/4 taikinasta ja ylin on paistettu tosi matalalla pyöreällä vuualla josta tein muotin avulla kolme pyöreää pohjaa. Riitti hyvin se 1/4 siitä taikinasta tuohon ylimpään.
Kakut on päällystetty Sacherkakkuun tulevalla kiehautetulla aprikoosimarmeladilla.
Jokainen on kuorrutettu päältä tällä suklaakuorrutteella.
Kostutus tapahtui vaniljamaidolla, väleihin tuli persikkasosetta, mansikkahilloa, kermavaahtoa, banaania.
Kakku olis täytynyt koota eri tavalla. Nyt siis päällystin ensin joka kerroksen erikseen.
Sitten aloin pinoamaan kakkua. Noh, kyllähän sen arvas mikä homma siinä on saada tuo keskikerros nostettua tuohon, kun se oli jo eilen illalla täytetty, joten oli aika möyheenä, vaikka varoin kostuttamasta liikaa. Onneks Pena tuli hätiin, kun eihän tämmönen poropeukalo meinannu onnistua millään.
Tukipuuna kakkua pitelee paikoillaan muutama ohut mehupilli, ettei kerrokset ala kesken kaiken läsähtelemään.
Kuorrutukseen käytin Flora vispiä. Sekin temppuili. Sai kyllä vatkata, vatkata ja vatkata. Yritin jo kertaalleen pursottaa, mutta oli liian löysää.
Lopulta tungin vaahdon pakastimeen hetkeks kylmeneen kunnolla, niin sai edes jonkunlaiset pursotukset aikaiseksi.
En tiiä mitä kermaa sitä käyttäis, kun aina on sama ongelma, kun pursotus meinaa jäädä liian veteläks.
No siinäpä selostus kakunteosta.

P.s. Keskikerroksen kakkupohja piti paistaa uudestaan, koska eka yritys lässähti. Näin mulle yleensä aina käy, kun ite paistelen noita pohjia =D

P.p.s. Yhdessä kuvassa näkyvät kuorrutetut suklaamuffinssit on tehty laiskan maman tavoin valmispaketista johon jauheseokseen lisätään vain vesi, samasta pussista tuli myös kuorruteseos, siihen lisättiin vesi ja voita. Ihanan helppoa ja yllättävän maistuvaa, vaikka olikin valmissetti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kaikki huomioidaan :)